Ήρθε για να σας κάνει να ξεχάσετε τις παραδοσιακές μελιτζανοσαλάτες. Η ψητή μελιτζάνα αναμιγνύεται με ψιλοκομμένη ντομάτα, σκούρη πράσινη πιπεριά, σκόρδο και σιρόπι ροδιού. Θα τη λατρέψετε και για τα βότανα και μπαχαρικά που περιέχει σε ιδανικές ποσότητες.
Φέτες μοσχαρίσιου παστουρμά σερβιρισμένες με ντιπ γιαουρτιού και ελαιόλαδο με άρτυμα καυτερής πιπεριάς
Αυθεντική φέτα Π.Ο.Π. λουσμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ρίγανη
Έξτρα πικάντικη σος, ιδανική συνοδεία για το κρασί ή την μπύρα σας. Πιπεριά Φλωρίνης, τσίλι και καρυκεύματα συνθέτουν την ιδιαίτερη γεύση της. Μη ξεχάσετε να τη δοκιμάσετε παρέα με Μαρία, Παστουρμαδόπιτα, Φαλάφελ και φυσικά τα κρεατικά μας.
Η συνήθεια που έγινε λατρεία και στην Ελλάδα. Ο πασίγνωστος πλέον αραβικός πουρές από ρεβίθια ταχίνι και λεμόνι, με τη μοναδική συνταγή του Massaya. Σερβίρεται με αγγουράκι τουρσί, όπως επιτάσσει η αραβική παράδοση.
Δροσερή αλοιφή από στραγγιστό γιαούρτι, αρωματισμένο με δυόσμο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ιδανική παρέα για το Σις Ταούκ, τα Κούμπε και τη Μαρία.
Η πιπεριά Φλωρίνης παντρεύεται με το ταχίνι, το καρύδι, το σιρόπι ροδιού και άλλα μυστικά συστατικά, συνθέτοντας έναν από τους πιο γευστικούς, ελαφρά πικάντικους, μεζέδες της αραβικής κουζίνας.
Η μελιτζάνα όπως …τρώγεται στα βάθη της Αραβίας. Ψητή, με μια ιδιαίτερη υφή χάρη στο ταχίνι, απογειώνεται γευστικά με τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της.
Τέσσερα τραγανά ρολά ζύμης με διάφορα τυριά, παστουρμά και φυσικά τα πιο εκλεκτά μυρωδικά.
Αυθεντική αραβική πίτα γεμισμένη με παστουρμά, ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και τριμμένο τυρί.
Φέτες από μανούρι σκεπασμένες με παστουρμά, ντομάτα και μυρωδικά, ψήνονται τυλιγμένα στη λαδόκολλα για να αναδείξουν όλες τις γεύσεις τους.
Δεν θα μπορούσε να λείψει από κανένα τραπέζι ένα ορεκτικό με βάση το τυρί. Ανθότυρο και φέτα αναμειγνύονται με βότανα και μυρωδικά μέσα σε τέσσερα τραγανά τριγωνάκια ζύμης.
Αν νομίζετε πως είναι οι κλασσικές πατάτες τηγανητές τότε κάνετε λάθος. Εκλεκτά επιλεγμένες και πάντα φρέσκιες που το καταλαβαίνεις με την πρώτη μπουκιά.
Τα παντρέψαμε για εσάς! Το γνωστό Χούμους, σερβιρισμένο με ψιλοκομμένα κομματάκια απολαυστικού κρέατος, κρεμμύδι και κουκουνάρι σοταρισμένα σε φρέσκο βούτυρο σβησμένα με σιρόπι ροδιού.
Το πιάτο που αποτελεί κριτήριο για την ικανότητα της κάθε μαγείρισσας και νοικοκυράς στη Συρία. Περίτεχνα γεμιστά κεφτεδάκια με κιμά σοταρισμένο σε κουκουνάρι και κρεμμύδι που σβήνει με σιρόπι ροδιού. Θα τα αγαπήσετε και για την εξωτερική τραγανή κρούστα από πλιγούρι και άπαχο κιμά.
Ποτέ ξανά ένα μικρό τριγωνικό έδεσμα δεν χώρεσε τόσα πολλά υλικά, δεμένα με τέτοια μαεστρία που το κάνει αξέχαστο. Αυθεντική αραβική πίτα με γέμιση πρόβιου κιμά, τριμμένο τυρί και σιρόπι ροδιού. Οκτώ απολαυστικά τριγωνάκια ψημένα στα κάρβουνα.
Εκλεκτός μεζές από μοσχαρίσια συκωτάκια τηγανισμένα με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
Η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, από μικρά σοκάκια σε χωριά της Συρίας μέχρι λεωφόρους της Νέας Υόρκης. Το διασημότερο street food που αξίζει να δοκιμάσετε. Έξι τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες σερβιρισμένοι με φέτες ντομάτας, αγγουράκι τουρσί και ταρατόρ (σάλτσα από γιαούρτι, ταχίνι και μαϊντανό), απαραίτητα για να φτιάξετε το δικό σας μίνι Φαλάφελ σάντουιτς.
Μικρά ζάρια από ντομάτα, αγγούρι και καυτερή πιπεριά με μαϊντανό, αρωματισμένα με σκόρδο, δυόσμο και λεμόνι
Γλυστρίδα, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και ρόκα περιχυμένα από σιρόπι ροδιού και τραγανά κομματάκια τηγανητής αραβικής πίτας
Φρεσκοκομμένη ρόκα, μαρούλι και ντοματίνια λούζονται με σος από εσπεριδοειδή και συνοδεύονται από καρύδια και ανθότυρο.
Καρεδάκια από ντομάτα, αγγούρι, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης ανακατεμένα με πάστα πράσινης ελιάς, τριμμένη φέτα και καρπούς κάπαρης
Η διάσημη αραβική σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πλιγούρι, φρέσκο δυόσμο, ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Λαχταριστά κομμάτια από εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας μαριναρισμένα σε αρωματισμένο με βότανα λάδι περασμένα σε σούβλες ψήνονται στα κάρβουνα. Σερβίρονται σε γνήσια αραβική πίτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόδι και μαϊντανό.**
Ένα παραδοσιακό έδεσμα της Συρίας με υψηλές διατροφικές αξίες.
Ένα κλασσικό αλλά ξεχωριστό έδεσμα, για τους λάτρεις των ανατολίτικων γεύσεων και όχι μόνο. Τρυφερές μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο, μαριναρισμένες με κουρκουμά, πάπρικα, σκόρδο και δάφνη. Σοτάρονται και πριν βγουν από το τηγάνι σβήνονται με γιαούρτι και δυόσμο. Σερβίρονται με τραγανά κομματάκια τηγανητής αραβικής πίτας
Το πιάτο σήμα κατατεθέν του Massaya, που χάρη στην αυθεντική παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή, αναδεικνύει από τη πρώτη μπουκιά την ποιότητα των κρεάτων που χρησιμοποιούμε αλλά και τις γνώσεις μας σχετικά με την επεξεργασία τους.
Τέσσερα ζουμερά καμπάπ από 100% φρεσκοκομμένο κιμά από ζυγούρι, ψήνονται στα κάρβουνα συνοδεία βοτάνων και μυρωδικών. Σερβίρονται σε γνήσια αραβική πίτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.
Το κυρίως πιάτο που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του αρνιού. Λαχταριστά σουβλάκια φτιαγμένα με τρυφερά κομμάτια από ζυγούρι μαριναρισμένα σε αρωματισμένο με βότανα λάδι, ψήνονται στα κάρβουνα. Σερβίρονται σε γνήσια αραβική πίτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόδι και μαϊντανό
Για τους λάτρεις του κοτόπουλου. Τρυφερά σουβλάκια στήθους, που χάρη στη μυστική μαρινάδα μας παραμένουν απίστευτα ζουμερά. Ψήνονται στο κάρβουνο και σερβίρονται σε αραβική πίτα, με ψιλοκομμένες φέτες κρεμμυδιού, ρόδι και μαϊντανό
Θέλετε να δοκιμάσετε ένα αρχαίο αραβικό γεύμα που σήμερα κατατάσσεται στις super τροφές; Το όνομα αυτού… Φρίκε. Ελαφρώς ψημένο λιβανέζικο σιτάρι, με τετραπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα υπόλοιπα δημητριακά και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα του Massaya, σερβίρεται με αρνάκι ή μοσχαράκι.
Έχετε σκεφτεί ποτέ τούρτα για… κυρίως πιάτο; Αν όχι, σας προτείνουμε το πρώτο σε ζήτηση από τα μαγειρευτά της Μάριαμ, το Μααλούμπε. Μια «τούρτα» με στρώσεις από κρέας, αρωματικό ρύζι και φέτες μελιτζάνας. Απολαύστε τη είτε με αρνάκι είτε με μοσχαράκι.
Κότσι από αρνάκι μαγειρεμένο σε πρόβειο γιαούρτι, κουρκουμά, κάρδαμο και γαρύφαλο. Σερβίρετε πάνω σε αράβικη πίτα , αρωματικό ρύζι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
Ζουμερά κομματάκια από κοτόπουλο περιτριγυρισμένα με αρωματικό ρύζι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο και κουκουνάρι). Ένα πιάτο ιδανικό για ένα ελαφρύ αλλά εξαιρετικά γευστικό δείπνο.
Το κρέας συνάντησε το γιαούρτι δημιουργώντας έναν μαγευτικό συνδυασμό. Κομμάτια εκλεκτού κρέατος (αρνάκι ή μοσχαράκι) και φέτες από ξερά κρεμμύδια, μαγειρεύονται σε πρόβειο γιαούρτι, και πασπαλίζονται με δυόσμο. Ένα πιάτο που συνδυάζει τη γέυση του ξινού από το γιαούρτι, του γλυκού από το κρεμμύδι και του πικρό του δυόσμου. Σερβίρεται με ατζέμ πιλάφι
Μία διαφορετική εκδοχή του γνωστού πιάτου από τη Μάριαμ. Πουρές μελιτζάνας αναμιγνύεται με ταχίνι και συνοδεύεται από κοκκινιστό μοσχαράκι ή αρνάκι.
Δώστε μας τη χαρά να σας υποδεχτούμε όπως μας αρέσει κάνοντας την κράτηση σας στο 2310 904202