Το Massaya στοχεύει να σας ταξιδέψει στα άδυτα της γνήσιας Αραβικής κουζίνας. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας και είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσει κάθε γευστική απαίτηση. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα και χορταστικά ορεκτικά βάζουν την τελική πινελιά σε ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη

Κατηγορίες

Όλες Διάφορα Συνταγές Συμβουλές

Σακριέ!

Oct 07, 2015

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
1,5 κιλό πρόβειο γιαούρτι
0,5 κιλό αγελαδινό γιαούρτι
Ελαιολαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι λευκό
5-6 σπυριά κάρδαμο
5-6 σπυριά μπαχάρι
2-3 γαρύφαλα
Τζιντζερ σε σκόνη
Δυοσμο ξερό
Ρύζι για το σερβιρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλεντερ για 5 λεπτά το αγελαδινό και το πρόβειο γιαούρτι. Κατόπιν χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά

Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μετά 1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο. Αφού κάψει προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε μέχρι να αποκτήσει μια απαλή κρούστα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τα υγρά του και τα αρώματά του. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας σε βαθειά κατσαρόλα το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά. Στη μέση του βρασίματος, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμενα σε φέτες και μόλις γίνει το κρέας στραγγίζουμε σε τρυπητό ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά (γαρύφαλο , κάρδαμο , μπαχάρι)
Βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν βράσει το γιαούρτι προσθέτουμε το στραγγισμένο κρέας με τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 2 με 3 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με ξερό δυόσμο και συνοδεύουμε με ατζέ πιλάφι ή κάποιο άλλα ρύζι της αρεσκείας σας