The Massaya Restaurant aims to take you on a voyage in the secrets of the genuine Arabic cuisine. All fresh, colorful salads and handmade salad spreads, ideally accompany the main menu, which reflects the entire culture of Syrian gastronomy and it is certain that it shall fully satisfy all your taste requirements. Of course, there are numerous choices of dishes of the day, while the wide variety of original and hearty appetizers puts the final touch to a unique journey of sensations in exotic places.

Categories

All Various Recipes Tips

Σακριέ!

Oct 07, 2015

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
1,5 κιλό πρόβειο γιαούρτι
0,5 κιλό αγελαδινό γιαούρτι
Ελαιολαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι λευκό
5-6 σπυριά κάρδαμο
5-6 σπυριά μπαχάρι
2-3 γαρύφαλα
Τζιντζερ σε σκόνη
Δυοσμο ξερό
Ρύζι για το σερβιρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλεντερ για 5 λεπτά το αγελαδινό και το πρόβειο γιαούρτι. Κατόπιν χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά

Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μετά 1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο. Αφού κάψει προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε μέχρι να αποκτήσει μια απαλή κρούστα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τα υγρά του και τα αρώματά του. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας σε βαθειά κατσαρόλα το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά. Στη μέση του βρασίματος, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμενα σε φέτες και μόλις γίνει το κρέας στραγγίζουμε σε τρυπητό ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά (γαρύφαλο , κάρδαμο , μπαχάρι)
Βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν βράσει το γιαούρτι προσθέτουμε το στραγγισμένο κρέας με τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 2 με 3 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με ξερό δυόσμο και συνοδεύουμε με ατζέ πιλάφι ή κάποιο άλλα ρύζι της αρεσκείας σας