Το Massaya στοχεύει να σας ταξιδέψει στα άδυτα της γνήσιας Αραβικής κουζίνας. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας και είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσει κάθε γευστική απαίτηση. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα και χορταστικά ορεκτικά βάζουν την τελική πινελιά σε ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη

Κατηγορίες

Όλες Διάφορα Συνταγές Συμβουλές

Οι 10 συν 1 ιδιότητες του Κάρδαμου

Nov 11, 2015

Ένα από τα πιο διάσημα μπαχαρικά της αραβικής κουζίνας, είναι το κάρδαμο. Με ρίζες βαθιές στην ιστορία, εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως σε αναρίθμητες συνταγές, και φυσικά το συναντάτε σε αφθονία στα πιάτα του Massaya.

Ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ), όντας ένα από τα τρία πιο ακριβά μυρωδικά στον κόσμο, μαζί με το σαφράν και τη βανίλια. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά παρακάτω θα καταγράψουμε τους κυριότερους:

  1. Αποτελεί άριστο ορεκτικό.
  2. Είναι φυσική πηγή βιταμίνης C.
  3. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία κυρίως σίδηρο, ασβέστιο και ιώδιο.
  4. Τονώνει τον οργανισμό και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.
  5. Αντίδοτο στην κακοσμία του στόματος.
  6. Βοηθάει στις στομαχικές διαταραχές και σε προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από κρεμμύδι ή σκόρδο.
  7. Είναι σύμμαχος στην καλύτερη πέψη της τροφής.
  8. Κάνει καλό στο συκώτι αφού συνδράμει στον καθαρισμό του αίματος.
  9. Καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους.
  10. Χρησιμοποιείται ακόμη και για τη θεραπεία του διαβήτη.

*+1 Είναι γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες…. Αλλωστε, το κάρδαμο δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες ;)