Το Massaya στοχεύει να σας ταξιδέψει στα άδυτα της γνήσιας Αραβικής κουζίνας. Ολόφρεσκες, χρωματιστές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές, συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως μενού, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η κουλτούρα της Συριακής γαστρονομίας και είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσει κάθε γευστική απαίτηση. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ η μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα και χορταστικά ορεκτικά βάζουν την τελική πινελιά σε ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων σε εξωτικά μέρη
Jan 18, 2016
Η Χαρίσα είναι η πιο γνωστή αραβική σος από κόκκινες πιπεριές, τσίλι και διάφορα καρυκεύματα, που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα. Αποτελεί το απόλυτο, καυτερό, συνοδευτικό είτε για τα αραβικά ορεκτικά, είτε για τα κρεατικά. Στους λάτρεις μάλιστα των πρώτων, που αντέχουν το δυνατό κάψιμο της, μένει αξέχαστη από την πρώτη δοκιμή.
Έτσι και ένας φίλος της σελίδας μας στο Facebook που κάποτε την απολάμβανε στο εξωτερικό. Βλέποντας μια σχετική ανάρτησή μας , αναπόλησε τη γεύση της και μας ζήτησε τη συνταγή. Η Μάριαμ λοιπόν τη μοιράζετε, όχι μόνο μαζί του, αλλά και με όλους τους θαμώνες αλλά και ιντερνετικούς φίλους της μεγάλης οικογένειας του Massaya.
Υλικά:
Βήματα:
Η παραπάνω συνταγή θα μας δώσει περίπου δύο μεγάλα βάζα, του λίτρου, ανάλογα με το πόσο καλές είναι οι πιπεριές που θα βρείτε.
Καλή επιτυχία και καλές καυτερές βουτιές στην χαρίσα σας.
Υλικά 4 μεγάλα κρεμμύδια 2 αυγά 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι 1,5 κιλό πρόβειο γιαούρτι 0,5 κιλό αγελαδινό γιαούρτι Ελαιολαδο Βούτυρο Αλάτι Πιπέρι μαύρο Πιπέρι λευκ ...
Η Χαρίσα είναι η πιο γνωστή αραβική σος από κόκκινες πιπεριές, τσίλι και διάφορα καρυκεύματα, που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα. Αποτελε ...